Tarieven

Home / Tarieven
Slider

Wij werken op basis van een vast uurtarief of op basis van een variabel uurtarief, dit afhankelijk van het onderwerp en het belang van de zaak. Bij het intakegesprek wordt het onderwerp duidelijk besproken en wordt dat ook schriftelijk vastgelegd. In de regel wordt periodiek gedeclareerd en ontvangt men een complete specificatie van de kosten.

Ook behandelt Mr Cas van Heugten sinds jaar en dag (sedert 1981) zaken op basis van toevoeging, dus tegen verminderd tarief. Vroeger heette dat “zaken met een bewijs van onvermogen”.

Vooral als U een tamelijk laag inkomen heeft en niet vermogend bent, kunt U – onder voorwaarden – wellicht in aanmerking komen voor toegevoegde rechtsbijstand en betaalt U slechts een beperkte financiële bijdrage voor de rechtshulp.

Het kan echt wel de moeite waard zijn om te onderzoeken of U mogelijk in aanmerking komt voor toegevoegde rechtsbijstand! Kijk op de site van de Raad voor rechtsbijstand voor de rekenhulp om zelf te berekenen of U in aanmerking komt voor toegevoegde rechtsbijstand of bel onze secretaresse voor informatie.

Zou u in aanmerking komen voor toegevoegde rechtsbijstand, dan adviseren wij u om eerst met het Juridisch Loket (telefoon: 0900 – 80 20) te bellen en een doorverwijzing naar een advocaat te vragen; u kunt dan Mr Cas van Heugten als voorkeursadvocaat aangeven; u en uw voorkeursadvocaat ontvangen dan van het Juridisch Loket een zogenaamd diagnosedocument; daarmee kan uw advocaat voor u de toevoeging aanvragen en ontvangt u korting op de eigen bijdrage; bel hierover s.v.p. wel vooraf even met ons.